Jambo! 

Wie zijn wij?


Arusha Volunteers biedt jou de kans om kleinschalig vrijwilligerswerk te doen in Tanzania. We zijn een kleine, laagdrempelige organisatie die nauw samenwerkt met diverse lokale projecten. Je kunt vrijwilligerswerk doen bij een community project, op een school, kinderdagverblijf of een medisch centrum. Betaalbare prijzen en persoonlijke begeleiding waren twee belangrijke speerpunten bij het oprichten van Arusha Volunteers. De deelnamekosten dekken de kosten voor voor kost en inwoning, de vliegveld transfers, persoonlijke begeleiding én een donatie aan het project waar je aan de slag gaat. Wij bieden ter plekke goede begeleiding van onze vaste vrijwilligerscoördinator en zowel vooraf aan je reis als tijdens je verblijf kun je ons altijd bereiken en vragen stellen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw verblijf een onvergetelijke en bijzondere ervaring wordt!

  • Kleinschalig vrijwilligerswerk
  • Eerlijke prijzen
  • Goede begeleiding

Emma Marije Wijnia


Emma Marije heeft Arusha Volunteers in 2014 opgericht. In het voorjaar van 2013 ging Emma voor het eerst naar Tanzania voor vrijwilligerswerk waarna ze zes jaar in Tanzania heeft gewoond. Voordat je vrijwilligersavontuur begint, heb je contact met Emma, zij zorgt ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat.

In de krant - Trouw 

Sia Willium


Sia woon in Arusha en heeft jarenlang als vrijwilligerscoördinator gewerkt. Sia is verantwoordelijk voor de begeleiding van al onze vrijwilligers en ze onderhoudt nauw contact met alle projecten. Vrijwilligers kunnen altijd bij haar terecht voor vragen en advies. Ook neemt Sia de vrijwilligers mee op excursies naar bijvoorbeeld de watervallen.

Een klein gebaar kan een groot verschil maken

Reviews

"Ik heb een geweldige ervaring gehad tijdens mijn vrijwilligersperiode. Ik ben blij dat ik kon helpen met lesgeven in de klas en om de kinderen kennis te laten maken met een nieuwe sport: hockey. Van tevoren dacht ik dat ik een groter verschil kon maken, maar je moet realistisch zijn. Je bent maar kort in Afrika en je moet ook wennen aan de Afrikaanse manier van leven. Maar al met al was het een geweldige ervaring. Ik zou het voor geen goud willen missen!"
Nathalie Pennekamp

"In augustus kwam ik voor het eerst naar Afrika. Er was geen betere manier dan dit te doen via een project van Arusha Volunteers. Ik werd op een zeer vriendelijke manier ontvangen. Ik heb een paar weken op de St. Margareth School gewerkt. De school was soms wat chaotisch zoals je van een Afrikaanse school mag verwachten. De directeur en de docenten heetten me gastvrij welkom en al snel voelde ik me thuis. Het werken met Tanzaniaanse kinderen maakte dit avontuur tot een onvergetelijke en intense ervaring in een prachtig land!"
Christophe Chistaen